Vodafone appoints leading design partner for architectural project, The Speechmark Digital Hub

Leading telecoms provider, Vodafone, has gone against the grain and appointed one of their on-going partners, design agency, Platform, to provide an architectural statement for its new digital hub, The Speechmark in Central London, instead of a traditional architectural practice.

With a need for good flow and connectivity between different levels of the building and a showcase in Central London, Platform recommended a new external extension that would act as a central hub for users and an architectural statement to external audiences that Vodafone is a major force in the digital world.

Using a glass extension raised to three floors with an almost cathedral proportioned space that brings natural light into all levels of the building, the new area creates a central spine staircase to connect all levels. With a ground floor café and suspended digital screens that act as a digital beacon, The Speechmark has become a signature digital hub for Vodafone.

Clare Cox, Capital Projects Manager – Property, Vodafone comments,

“We have worked with Platform across a number of multi-functional projects that incorporate workplace, brand identity and dynamic design and so it was a natural fit for us to turn to them for The Speechmark. We needed a partner that could deliver a space that worked for the digital teams to collaborate and connect but that had a visual and aesthetic impact – something that Platform understood and delivered.”

Max Eaglen, Director at Platform continued,

“We know the digital work pattern that often means more space to collaborate and work collectively and knew that The Speechmark needed more connectivity physically while remaining a key showcase for Vodafone. We are delighted with the outcome and to be able to develop and design the Vodafone work experience from brand through to building.”